Marzan Mosque Research Group

۸ مطلب در دی ۱۳۹۴ ثبت شده است

سخن امام حسن عسکری(ع) درباره اهل بیت(ع)

 امام حسن عسکرى علیه‌السلام فرمودند: ما پناهگاهى هستیم براى کسى که به ما پناه آورَد. و نورى هستیم براى آن که از ما پرتو طلبد. و موجب مصونیت کسى هستیم که از ما پناه جوید. 

هر که ما را دوست بدارد در مراتب بالا با ما خواهد بود و هر که از راه ما کج گردد به سوى آتش راه خواهد برد.

 متن حدیث: 


الإمام العسکریّ علیه السلام: نَحنُ کَهفٌ لِمَنِ التَجَأَ إلَینا، ونورٌ لِمَنِ استَضاءَ بِنا، و عِصمَةٌ لِمَنِ اعتَصَمَ بِنا، مَن أحَبَّنا کانَ مَعَنا فِی السَّنامِ الأَعلى، و مَنِ انحَرَفَ عَنّا فَإِلَى النّارِ.




«مناقب ابن شهرآشوب: 4 / 435 - کشف الغمّة : 3 / 211»

Mashregh

بچه های مسجد

رسوم غلط در ازدواج باید حذف شود

حجت‌الاسلام محسن قرائتی در دوره آموزشی اندیشه‌های آسمانی که در تالار ابن هیثم دانشگاه فرهنگیان

خطاب به دانشجویان معترض به وزارت ارشاد، : بنده ۳۰ سال معاون وزیر ارشاد بودم و در طول دوران ریاست نهضت سواد آموزی ۵۰ اشکال از این نهضت پیدا کردم؛ اما هیچ گاه برای حل مشکلات به دنبال ارگان خاصی نبودم؛ شما نیز اگر می‌خواهید موفق شوید باید به خود متکی بوده و توان حل مشکلات را داشته باشید.

وی با انتقاد از اینکه آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها دروس بی‌محتوا تدریس می‌کنند، بیان کرد: متاسفانه مسئولان ما در خواب هستند و نمی‌دانند باید آنچه نیاز دانشجو است را تدریس کنند.

رئیس ستاد اقامه نماز کشور با تأکید بر ازدواج به موقع، گفت: تأخیر در ازدواج سبب بدپسندی جوانان و بسیاری عواقب دیگر می‌شود.

قرائتی بر لزوم حذف آداب و رسوم اشتباه در ازدواج تأکید کرد و بیان داشت: ازدواج امری است که نباید آن را به تأخیر انداخت و همه برای حل مشکل ازدواج جوانان باید یک نهضت و بسیج راه انداخته و در این زمینه تلاش کنند.

وی ادامه داد: متأسفانه ما با دست خود آداب و رسوم اشتباه را در ازدواج رواج داده‌ایم که اکنون این آداب و رسوم‌ها همانند طنابی ما را در بر گرفته است که نمی‌توانیم از آن رهایی یابیم.

رئیس ستاد اقامه نماز کشور با بیان اینکه ما نماز را نشناخته‌ایم، تصریح کرد: کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد باید روش دعوت دیگران به نماز و همچنین راه جذب جوانان به سمت دین را بیاموزند.

قرائتی با تأکید بر لزوم آشنایی بیشتر با قرآن، اظهار کرد: سیاسیون ما اگر قرآنی بودند می‌توانستند در فعالیت‌های خود بهتر عمل کنند.

وی با انتقاد از اینکه دانشمندان ما در ساده‌ترین کلمات می‌مانند، خاطر نشان کرد: شما دانشجویان اگر می‌خواهید برای کشور مفید باشید با مطالعه و آگاهی سطح دانش خود را بالا ببرید. 


بچه های مسجد

نخستین گردهمایی یک درصد دانشمندان ایرانی برتر جهان

نخستین گردهمایی یک درصد دانشمندان ایرانی برتر جهان در ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار علمی ایسنا، دکتر نیما رضایی متخصص ایمونولوژی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و سرپرست معاونت بین‌الملل دانشکده پزشکی که خود از دانشمندان یک درصد برتر پزشکی در جهان است در این گردهمایی که روز پنجشنبه برگزار شد گفت: مبحث این جلسه آن است که دانشمندان برتر دنیا در زمینه‌های مختلف علمی، در قالب شبکه‌ای به نام USERN با یکدیگر ارتباط علمی نزدیک داشته باشند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به آمار 80 هزار نفری یک درصد دانشمندان برتر جهان گفت: طبق شاخص‌های ISI بیشترین تعداد ارجاعات به مقالات (Citation) متعلق به این دانشمندان بوده است و در بررسی‌های انجام شده بیش از 100 تن از این افراد ایرانی هستند.

نخستین گردهمایی یک درصد دانشمندان ایرانی برتر جهان

دانشمند ایرانی حاضر در فهرست یک درصد برتر علوم پزشکی جهان یادآور شد: دانشمندان برتر جهان با همکاری و مشارکت با یکدیگر می‌توانند در زمینه راهبردی علم در دنیا برای سال‌های آتی و نسل آینده، کار نوینی را انجام دهند.

دکتر رضایی با اشاره به دانشمندان بزرگ تاریخ گذشته ایران، همچون جابر ابن حیان، زکریای رازی و ابن‌سینا گفت: این افراد دانشمندانی به‌تمام‌معنا و در علوم مختلف صاحبنظر بودند و نگاه بدون مرز به علوم مختلف، یکی از لازمه‌های ماندگاری آثار آنان است.

USERN، خانه دوم یک درصد دانشمندان برتر جهان

وی بابیان این‌که برندگان جایزه نوبل و دانشمندانی که با معیارهای ISI در 22 زمینه علمی مختلف به‌عنوان یک درصد دانشمندان برتر جهان شناخته‌شده‌اند، اعضای مشورتی (Advisory Board) شبکه USERN هستند گفت: این شبکه با گسترش همکاری‌های آموزشی و پژوهشی می‌تواند زمینه رشد علمی محققان جوان در علوم مختلف را فراهم کند تا USERN به خانه دوم حرفه ای یک درصد دانشمندان برتر جهان تبدیل شود.

وی افزود: دانشمندان عضو شبکه USERN در هر مرکز و رشته‌ای که باشند می‌توانند در کنار یکدیگر قرار بگیرند و فارغ از مرزهای جغرافیایی و قراردادی بین علوم در پیشرفت علم نقش به سزایی داشته باشند.

نخستین گردهمایی یک درصد دانشمندان ایرانی برتر جهان

دکتر رضایی با معرفی درخت علمی به‌عنوان یکی از ایده‌های سال 2016 شبکه USERN گفت: یکی از چالش‌هایی که در دنیا وجود دارد، آن است که متاسفانه گاهی یک استاد نمی تواند پیشرفت و ارتقای علمی شاگردان خود را تحمل کند. درصورتی‌که اگر یک استاد بتواند مانند درختی پربار شاخه‌هایی از شاگردانی توانمند داشته باشد که آن‌ها نیز بتوانند در آینده شاگردانی مثمر ثمر و تربیت‌کننده نسل آینده پرورش دهند، چند سال بعد به‌جای یک درخت، باغی از این درختان خواهیم داشت.

برگزاری نخستین کنگره USERNدر سال آینده

وی این نشست را آغاز خوبی برای ارتباط یک درصد دانشمندان برتر جهان درحوزه پزشکی کشور خواند و افزود: پیشنهاد شد تا سالی دو مرتبه این نشست همفکری در دانشگاه‌های مختلف کشور برگزار شود. ان‌شاء الله آبان ماه سال آینده نیز کنگره بزرگی برگزار می‌شود تا افرادی که به‌عنوان یک درصد دانشمندان برتر جهان شناخته می‌شوند، بتوانند کارهای جدیدی را برای نسل جوان که آینده‌ساز کشور و دنیا محسوب می‌شوند، انجام دهند.

نخستین گردهمایی یک درصد دانشمندان ایرانی برتر جهان

سرپرست معاونت بین‌الملل دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به برگزاری کنگره USERN در روزهای 8 تا 10 نوامبر سال 2016 گفت: در این کنگره سه‌روزه، سمپوزیوم‌های مختلفی خواهیم داشت که توسط دانشمندان برتر اداره خواهد شد و در روز پایانی در قالب یک جشنواره، جوایز ارزشمندی به برگزیدگان اعطا می‌شود.

در ادامه این جلسه، پروفسور رابرت هیل ( Prof. Robert Hill) از دانشمندان یک درصد برتر دنیا و استاد وابسته دانشگاه علوم پزشکی تهران، به ایراد سخنرانی پرداخت و بر اهمیت تجمیع ایده‌های مشترک یک درصد دانشمندان برتر جهان و دستیابی به نتایج و محصولات مشترک علمی تأکید کرد.

سپس دانشمندان ایرانی مشمول لیست دانشمندان یک درصد برتر جهان، ضمن حمایت از ایده نوآورانه USERNبه ارائه نقطه نظرات خود در این خصوص پرداختند.

تبادل استاد و دانشجو در قالب شبکه USERN

پس‌ازآن، دکتر خردمند معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران طی سخنانی بر ایفای نقش هرچه بهتر این دانشگاه در جهت توسعه شبکه USERN ابراز امیدواری کرد و گفت: یکی از راه‌های معرفی و شناساندن شبکه USERN به جهانیان، تبادل استاد و دانشجو در قالب این شبکه است.

وی خطاب به دانشمندان حاضر در این جلسه گفت: اگر سهم خود را برای پذیرش دانشجوی خارجی و یا حضور اساتید بین‌الملل در زمینه‌های مختلف علمی ایفا کنید، دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز کمک می‌کند تا زمینه حضور این دانشجویان و اساتید در جمع شما فراهم شود.

معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: با جابجایی دانشجویان و اساتید در بین کشورها و خارج از مرزها، علاوه بر شناساندن بهتر شبکه USERN، فرصت حضور همکاران فعال در این شبکه بیشتر می‌شود.

وی با معرفی پرتال Education Iran در دانشگاه علوم پزشکی تهران، این پرتال را زمینه‌ای مناسب برای تسهیل تبادل اساتید و دانشجویان بین‌الملل و کمک به شبکه USERN دانست و گفت: در قالب این پرتال که توسط دانشگاه علوم پزشکی تهران ایجادشده است، وزارت بهداشت، وزارت علوم و وزارت امور خارجه فعالیت می‌کنند تا زمینه تبادل استاد و دانشجوی بین‌الملل فراهم شود.

نخستین گردهمایی یک درصد دانشمندان ایرانی برتر پزشکی جهان

دکتر خردمند با اشاره به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران برای برگزاری نخستین کنگره USERN در سال 2016 گفت: این دانشگاه متعهد است تا متناسب با نیازهای شبکه USERN پشتیبانی و حمایت‌های لازم را در این زمینه فراهم کند و امیدواریم که با ایجاد این شبکه بتوانیم علاوه بر شناساندن سطح علمی کشورمان، در راستای ارتباط علمی کشور با خارج از مرزها حرکت مؤثرتری داشته باشیم.

به گزارش ایسنا در نخستین گردهمایی یک درصد دانشمندان برتر جهان در کشور، علاوه بر دانشمندان و محققین برتر دانشگاه‌های سراسر کشور، پرفسور رابرت هیل، دانشمند انگلیسی و از اعضای هیات علمی وابسته دانشگاه علوم پزشکی تهران و دو دانشمند ایرانی مقیم کانادا حضور داشتند.

بچه های مسجد

اعطای 50 گرنت پژوهشی به محققان تراز اول کشور

50 گرنت پژوهشی توسط کارگروه کرسی و گرنت پژوهشی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از آغاز فعالیت این کارگروه به محققان کشور تعلق گرفته است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، اعطای پژوهانه یا گرنت پژوهشی یکی از برنامه‌های صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری (بنیاد ملی علم ایران) در راستای حمایت از آن دسته از محققان تراز اولی است که شرایط اعطای کرسی پژوهشی بر اساس دستورالعمل مصوب را درارا نبوده اما دارای مدارج علمی بالا و برنامه راهبردی پژوهشی مناسب هستند.

در حال حاضر این پژوهانه به دو شکل ملی و بین المللی به محققان اعطا می‌شود.

پژوهانه (گرنت) ملی: این پژوهانه به پژوهشگران ایرانی شاغل در دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی داخل کشور اعطاء می‌شود.پژوهانه (گرنت) بین المللی: این پژوهانه به پژوهشگران ایرانی خارج از کشور اعطاء می‌شود. این دسته از پژوهشگران و فناوران می‌بایست در سازمان‌ها، دانشگاه‌ و یا مراکز پژوهشی معتبر وزارت علوم شاغل باشند.

زینب فرهادی دبیر کارگروه کرسی و گرنت پژوهشی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی درباره تعداد گرنت پژوهشی که از ابتدای فعالیت این کارگروه به محققان کشور تعلق گرفته اظهار کرد: تا کنون 50 گرنت پژوهشی به پژوهشگران عضو هیئت علمی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور با حداقل مرتبه استادیاری و دارای توانمندی‌های پژوهشی ویژه با هدف کمک به ایجاد ظرفیت‌های علمی و فناوری جدید اعطاء شده است.

وی ادامه داد: بعد از تکمیل فرم درخواست توسط متقاضی درخواست در کارگروه تخصصی بررسی شده و با پذیرش و تایید درخواست تفاهم نامه همکاری امضا می‌شود. صاحبان پژوهانه گزارش عملکرد خود را پس از پایان یک سال بعد از عقد تفاهم نامه ارائه می‌دهند همچنین گزارش عملکرد سالانه ارائه شده مجری پژوهانه،توسطکارگروه بررسی و در صورت ضرورت برای یک فرد متخصص در آن رشته ارسال و پس از کسب نظر مشورتی در رابطه با ادامه یا توقف پژوهانه تصمیم‌گیری می شود.

 

بچه های مسجد

رسول خوبی‌ها

همواره خنده‌رو و نرم‌خو و خوش‌برخورد بود، نه تندخو و درشت‌گو و دشنام‌گو و خرده‌جو و تملّق‌گو. هر آنچه را خوش نمی‌داشت نادیده می‌انگاشت و این چنین امیدوارانش از او مأیوس و ناکام نمی‌شدند.


بچه های مسجد

افرادی که خدا به سبب عمل شان حتی از آنها توبه‌ای نمی‌خواهد

 گرچه خداوند باب توبه را برای بازگشت انسان از مسیر گناه و خطا باز گذاشته است اما هستند افرادی که خدا به سبب عمل شان حتی از آنها توبه‌ای نمی‌خواهد.

ناسازگارى‏ با دیگران و عدم مدارا با اطرافیان در اسلام مورد نکوهش بوده و برای عامل خود آثار سوئی را رقم می زند؛ چنان که حضرت امام باقر(ع) فرمودند: «آن کس که ناسازگارى بهره‌‏اش گردد، ایمان از او در پس پرده رود».

علامه مجلسى علیه‌الرحمه گوید: سرّ اینکه شخص ناسازگار از ایمان دور مى‏ شود این است که اولا: مؤمنین را آزار دهد و این مخالف ایمان است، زیرا مؤمن کسى است که مسلمانان از دست و زبانش آسوده و در امان باشند، و ثانیا بواسطه ناسازگارى از طلب دانش که به وسیله او به پایه کمال ایمان رسد محروم ماند، زیرا اسباب طلب آن برایش فراهم نگردد.

و پوشیده نماند که ناسازگارى تا آنجا نکوهیده و مذموم است که نرمش و ملایمت ممکن باشد و کار به مسامحه در دین نکشد و گرنه ناپسند و مذموم نخواهد بود؛ چنانچه امیرالمؤمنین (ع) فرمودند: «مدارا کن تا آنجا که نرمش سزد، و به تندى رفتار کن آنجا که ملایمت سود ندهد».

و نیز حضرت (ع) می فرمایند: «رسول خدا صلى اللَّه علیه و آله فرمودند اگر ناسازگارى دیده شود، چیزى در میان مخلوقات خدا زشت‏ تر از آن نباشد».

علاوه بر این، در آموزه‌های اسلام از بدخوئى‏ نیز پرهیز داده شده و نسبت به ترک و دوری از آن سفارش شده است و حتی آن را دلیل از بین رفتن حسنات و اعمال نیک انسان دانسته‌اند.

امام صادق (ع) در این باره فرمودند: «بدخویى کردار را تباه سازد؛ چنانچه سرکه عسل را تباه کند».

و نیز آن حضرت (ع) می فرمایند که رسول خدا (ص) فرمودند: «خداى عز و جل از صاحب خوى بد توبه نخواسته»؛ عرض شد: اى رسول خدا! این چگونه باشد؟ فرمودند: «به جهت اینکه هر گاه از گناهى توبه کند در گناه بزرگترى افتد».

مرحوم مجلسى در شرح حدیث گوید که خوى بد صاحب خود را از توبه جلوگیرى کند و اگر توبه نیز کند، از باقى ماندن بر آن ممانعت کند تا بدان جا که اگر از گناهى توبه کند، در گناه بزرگترى افتد؛ زیرا این خوى اگر معالجه نشود روز به روز بزرگتر و شدیدتر گردد. پس گناه بعدى بزرگتر از اولى است، و خلاصى از آن فقط به معالجه علمى و عملى آن حاصل شود.
همچنین، از امام صادق (ع) روایت شده است که فرموده اند: «هر که خوى او بد است خود را شکنجه دهد».

مجلسى (ره) گوید: زیرا خودش از خویشتن در رنج است چون بر آشفتگى و حرکات روحى و جسمى به تن و جانش زیان رساند، و چون غضبش فرو نشیند از کرده خویش پشیمان گردد و خود را سرزنش کند، و گذشته بدخوئیش را غالبا مردم تحمل نکنند و او را (در مقابل بدخوئیش) آزار کنند، و از او کناره‏گیرى کنند و در هیچ کارى او را کمک نکنند، و چون باعث آنها خودش بوده پس گویا خودش خویشتن را شکنجه کرده است.

و نیز حضرت (ع) می فرمایند: «خداى عز و جل به برخى از پیغمبران وحى کرد بدخوئى کردار را تباه سازد مانند سرکه که عسل را تباه کند».

منبع: قدس آنلاین برگرفته از اصول کافی

بچه های مسجد

سخن حکیمانه امام علی(ع) درباره مردم دنیا

امیرالمومنین امام علی درود خدا بر ایشان، فرمود: 
دنیا گذرگاه عبور است، نه جاى ماندن؛ و مردم در آن دو دسته‌اند: یکى آن که خود را فروخت و به تباهى کشاند، و دیگرى آن که خود را خرید و آزاد کرد.

متن حدیث: 

وَ قَالَ [علیه السلام] الدُّنْیَا دَارُ مَمَرٍّ لَا دَارُ مَقَرٍّ وَ النَّاسُ فِیهَا رَجُلَانِ رَجُلٌ بَاعَ فِیهَا نَفْسَهُ فَأَوْبَقَهَا وَ رَجُلٌ ابْتَاعَ نَفْسَهُ فَأَعْتَقَهَا.


«نهج البلاغه، حکمت 133»
بچه های مسجد

بشارتی که جبرئیل درباره صلوات فرستادن بر حضرت محمد(ص) داد

هر که بر تو صلوات فرستد من بر او صلوات می‌فرستم، و هر که بر تو سلام کند من بر او سلام می‌کنم.

پیامبر اکرم حضرت محمد صلی الله علیه و آله پس از سجده‌ای طولانی فرمودند:
جبرئیل مرا ملاقات کرد و بشارتم داد که حق‌تعالی فرموده است: هر که بر تو صلوات فرستد من بر او صلوات می‌فرستم، و هر که بر تو سلام کند من بر او سلام می‌کنم؛ و من بخاطر این موهبت الهی سجده کردم. 

متن حدیث: 


قالَ رَسولُ اللهِ صَلَّی اللهُ عَلیهِ وَآلِهِ بَعْدَ أنْ سَجَدَ سَجْدَۀً طَویلۀً:
لَقِینِی جِبرئیلَ فَبَشَّرَنِی، قَالَ: إنَّ اللهَ عَزَّوَجَّلَ یَقُولُ: مَنْ صَلَّی عَلَیکَ صَلَّیْتُ عَلَیهِ وَمَنْ سَلَّمَ عَلَیکَ سَلَّمْتُ عَلَیهِ، فَسَجَدْتُ لِذلِکَ.


Mashregh


 «جامع الأخبار:15 - کشف الغمه، ج1، 338 - مستدرک وسائل الشیعه، ج5، 336»
بچه های مسجد